Vacature Meppel

Gedragswetenschapper, orthopedagoog of psycholoog  in Meppel

Educatie Plus biedt advies, onderzoek en begeleiding op het gebied van leren, ontwikkeling en opgroeien. Educatie Plus Orthopedagogiek biedt naast diagnostiek en behandeling, ambulante jeugdhulp en ondersteuning op school.

Ben je toe aan een nieuwe job, dan is dit iets voor jou, veelzijdig, afwisselend, progressiegericht, samen met een motiverend team.
Wij zoeken per 1 oktober 2022 een gedragswetenschapper, begeleider-, behandelaar- jeugd voor onze locatie in Meppel.

De vacature kan mogelijk worden ingevuld door meerdere personen.
Zie ook onze vacature voor Coevorden/Emmen.
 

Functieomschrijving


Begeleiden, behandelen van kinderen en jeugdigen tot 18 jaar, waar nodig onderzoek of observatie. Aansturen, motiveren en controleren van jongeren individueel of in een groep. Verrichten van diagnostiek, psychologisch of pedagogisch-didactisch onderzoek (ook dyslexie, dyscalculie buiten de vergoede zorg en basisGGZ). Diagnostiek is een onderdeel van de hulpverlening aan kinderen; een onderzoek is handelingsgericht, de nadruk ligt niet op ‘de diagnose’ of ‘de stoornis’, maar meer op de oplossing en advies, ‘wat gaat goed en wat zou beter kunnen’. Dit is ook het uitgangspunt bij de advisering en begeleiding. Het samenwerken met de verschillende personen en instanties in de omgeving van het kind of de jongere vinden we belangrijk.

We zoeken een collega
Orthopedagoog (-generalist), basis- (GZ-)psycholoog of hbo

 • met een relevante opleiding op wo-niveau
 • met kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep
 • een oplossingsgerichte manier van werken, communicatief sterk
 • vertrouwd met onderwijs en/of jeugdzorg
 • je bent of kunt je registreren voor SKJ

Mogelijk ook met
Diagnostische aantekening NVO of BAPD NIP, werkervaring als gedragswetenschapper, ervaring met ouderbegeleiding, systemisch werken.

We bieden je
Een baan van 28-34 uur in de week; een functie voor een jaar met uitzicht op een vast contract.  Pedagogen, psychologen en orthopedagogen vallen onder een salarisschaal vergelijkbaar met Jeugdzorg schaal 10 – 11 (- 12 voor O-G / GZ).
Salaris: vanaf  € 2765 tot € 5144,00 per maand (bij volledige werkweek)

En wat nog meer

 • werken in kleine teams, korte lijnen tussen teams en andere locaties
 • flexibele werkuren
 • vakantiegeld, reiskostenvergoeding, pensioenbijdrage
 • tijdens schoolvakanties mogelijk vrij
 • maandelijkse ortholunch
 • ontwikkelingsmogelijkheden, (werkbegeleiding), training, intervisie en supervisie

Wie we zijn?
Educatie Plus is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat, een organisatie met lef en een eigen visie. Wij willen zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezin, zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone’ leven. Kernwoorden zijn laagdrempelig, toegankelijk en werken aan eigenaarschap.

We vinden teamwerk en intercollegiaal overleg belangrijk en dragen als team bij aan de ontwikkeling van een gezonde, positieve jeugdzorg, in verbinding met ouders en onderwijs.
Met een team van gedragswetenschappers, orthopedagogen en psychologen is Educatie Plus uitgegroeid tot een professioneel instituut met een vestiging in Meppel, Emmen en Coevorden.

Wil je deel uit maken van ons team? In een uitdagende en professioneel ontwikkelde werkomgeving met ruimte om op eigen vakgebied te ontwikkelen en om mee te denken over nieuwe initiatieven. Denk je dat je geschikt bent voor de functie? Stuur dan jouw cv en motivatie naar ons op.

Heb je vragen over deze functie of wil je eerst een oriënterend gesprek? We vertellen je er graag over. Stuur een reactie per mail voor het maken van een afspraak.

De eerste gesprekken starten eind augustus.
Sollicitaties digitaal, mogelijk vóór 25 augustus, uiterlijk 29 augustus 2022 sturen aan:
Petra Jonker-Poelstra, ps@educatie-plus.nl

Delen van deze vacature in je netwerk wordt op prijs gesteld.